Michelin ALPIN 5 185/65 R15 88 T téli

Michelin ALPIN 5 185/65 R15 88 T téli

91% Kiváló

Raktáron több, mint 20 db
csütörtökön 10.24. Önnél

22 510 Ft/db Ár beleértve ÁFA

Ezt a terméket legutóbb vásárolta Róbert 3 nappal ezelőtt

Gyártási év 2019/2018.

Az új Michelin Alpin 5 gumiabroncs egy sokoldalú téli gumiabroncs, amely alkalmazkodik a nedves és száraz utakhoz egyaránt. A Michelin francia vállalat a baleseti tesztek tanúsága alapján rukkolt elő ezzel az újítással. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy a legtöbb baleset a téli időszakban… További információk

Méret 185/65 R15
Kategória Téli gumiabroncsok személygépjármű
Futófelület ALPIN 5
Gyártó Michelin (Konszern Michelin)

Paraméterek

Cikkszám: 664913

Szélesség 185
Magasság 65
Konstrukció R
Átmérő 15
Terhelési index 88
Sebesség index T (190 km/h)
Gumiabroncs típus Személygépjármű
Meghatározás Téli
EÚ-s címke
Érték A a legjobb
Gördülési ellenállás (A-G): E
Kapaszkodás nedves felületen (A-G): B
Zajszint: 68dB (2 / 3)

Leírás és értékelés

Értékelésünk

91% Kiváló

Michelin ALPIN 5 je nagyszerű téli gumiabroncs, középkategóriás, nagyon hatékony fékreakcióval, nedves tapadási kategóriája B. A gépjármű üzemanyag-fogyasztása így közepes szinten lesz. Ugyanakkor a Michelin ALPIN 5 nagyon csendes gumiabroncs. A zajszintje 68 db.
Kényelmes gumiabroncs

Üzemanyag-megtakarítás

A magasabb érték jobb

3.3

Nedves tapadás

8.3

A gumiabroncs csendessége

7.0

Gyártó

9.6

Az új Michelin Alpin 5 gumiabroncs egy sokoldalú téli gumiabroncs, amely alkalmazkodik a nedves és száraz utakhoz egyaránt. A Michelin francia vállalat a baleseti tesztek tanúsága alapján rukkolt elő ezzel az újítással. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy a legtöbb baleset a téli időszakban történik akár nedves akár száraz utakon.

Az új Michelin Alpin 5 gumiabroncshoz forradalmian új gumikeverék került kifejlesztésre, a Helio Compoud technológia negyedik generációs keveréke, amely nagy mértékben befolyásolja a gumiabroncs menettulajdonságait és így a vezethetőségét is. A gyártó nagyobb mennyiségű szilícium-dioxidot (szilika) használt a gumiabroncsok gyártásánál, amely nagyobb biztonságot biztosít nedves és száraz utakon egyaránt. A magasabb szilikatartalom viszont a keverék belsejében egyenlőtlen anyageloszláshoz vezet. A Michelin viszont újítással állt elő és először használt ún. funkcionális elasztomereket, amelyek biztosítják az egyenletes anyageloszlást nagyobb mennyiségű szilika alkalmazásakor. Az így kapott keverék jó tapadást nyújt nemcsak nedves felületen és havon, hanem száraz úton és éghajlati szempontból kihívó körülmények között is. Ez az új technológia az elsők közé rangsorolja a Michelin Alpin 5 gumiabroncsokat a téli gumiabroncsok közt.

A Michelin Alpin 5 előnyei közé azonban nemcsak az összetétele tartozik, hanem a futófelülete is, amelyet ebben az esetben egyirányú, mélyen vágott, nyíl alakú barázdák tagolnak. A barázdák és a futófelület speciális mintázatának kombinációja létrehozza az ún. Caterpillar, azaz hernyó hatást – a barázdák tökéletesen megtapadnak a havon és nem mozdulnak el egy milliméterrel sem. Keményebb havon a finom lamellák jobb megkapaszkodást garantálnak és a Michelin Alpin 5 modellen lényegesen több lamella helyezkedik el, mint elődjén, az Alpin 4 abroncsain.

A Michelin Alpin 5 téli gumiabroncsok további előnyei közé tartoznak a rettegett aquaplaning elleni hatékonyság, a futófelület kiváló vízelvezetése és az ún. stabilgrip, amely a Michelin további tromfjaihoz tartozik. A pontos vezethetőséget az egymásba záródó futóblokkok teszik lehetővé, amelyek 3D-s lamellákkal vannak ellátva. A Michelin Alpin 5 gumiabroncsnak az előző modellhez képest rövidebb a féktávolsága száraz és nedves úton egyaránt, továbbá több futófelületi blokk, lamella és vágott horony helyezkedik el rajta, miközben megtartja a futófelület merevségét.

Ezek a gumiabroncsok bónuszképp még egy dolgot kínálnak, a „csendet“. Mivel a vezetési kényelem fontos tényező az új gumiabroncsok kiválasztásánál, ezért a gyártó a futófelületi blokkok kialakítására is nagy hangsúlyt fektetett, hogy csökkentse a gumiabroncs esetleges kis rezgéseit. Ezzel meglepően csendes hatást ért el, amit számos szakértő pozitívan értékelt. A Michelin Alpin 5 egyértelműen az idei téli utak királya lesz.

Kosár 0 Ft

A kosár üres.